Kautta gastronomisen multiorgasmin, jälleen on koittanut aika avata kosmiset portit ja vapauttaa neljä tuomiopäivän ratsastajaa tanssahtelemaan tähdenlentojen pyrstöille! Luvassa tuttuun tapaan Suomen kiihkeintä ja epäkorrekteinta läpändeerosta aiheesta kuin aiheesta vailla estoja tahi väpäjäviä alahuulia. Bon appetit!

  • 00:00:00 Alkumässäilyt
  • 00:41:55 Mitä sä pelaat, mitä sä kelaat
  • 02:11:03 Päivän sana
  • 03:00:00 Dear Nelinpeli
  • 03:58:44 Loppuryystö

Kommentit   

+2 # Jori 20.10.2015 17:25
Harmi että uutisoitte The Escapist -lehden Star Citizeniin liittyvät kirjoitukset totena. Teitte juuri kuten erään henkilön (DS) tavoitteena olikin. Nykypäivänä peliuutisten tekemiseen riittää, että saa "nimettömistä lähteistä" tietonsa.

Peliä kehitetään "avoimesti", joten sitä pääsee keskeneräisenäkin pelaamaan ja antamaan palautetta kehittäjille. Vastakohtana on perinteinen malli, kuten esimerkiksi The Elder Scrolls VI, GTA VI, jne. jotka varmasti jo suunnittelun ja kehityksen alla, mutta joihin ulkopuolisilla ei ole mitään asiaa. Hiljalleen PR-osasto alkaa nostattamaan hypeä, kun peli lähestyy julkaisua.

Star Citizenistä ja sen kehityksestä löytyy valtavasti tietoa, jos siihen haluaa tutustua; ~500 videota, ~30 numeroa lehteä, suuret määrät dokumentteja SC sivuilla, keskustelupalsta, chat, jne.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Jori 20.10.2015 22:20
Alusten hinnoista voisi lisätä vielä sen, että kalliimmatkin voi toki ostaa yksinkin jos vain rahaa löytyy, mutta edullisemmin pääsee kun ostaa "organisaation"-kautta. Eli jos kuulut organisaatioon, jossa on vaikka 1000 henkilöä (joistain löytyy >10000) ja jokainen pistää 20€ alushankintoihin, niin kyllä jonkinlaista laivuetta pystyy jo alkaa rakentamaan.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Haerski 22.10.2015 13:08
Derek Smart -antipatia on kyllä yksi asia, mitä en täysin ymmärrä koko draamassa. Tyyppi vedetään kaikkeen mukaan, vaikka esim. kyseisessä Escapistin jutussa herraa ei mainita lähteenä missään kohtaa.

Nimettömät lähteet eivät ole journalismissa mikään uusi juttu. Escapist kirjoitti artikkeliin jatkon, jossa avasi sitä, kuinka lähteiden kytkös Cloud Imperium Gamesiin on varmistettu. Itse en näe ainakaan sen lukemisen jälkeen mitään syytä miksi Escapist pistäisi maineensa likoon keksittyjä lähteitä lainailemalla. Uskon, että taustalla on oikeasti CIG:n entisiä ja nykyisiä työntekijöitä.

Ehkä ainoa kyseenalainen asia on näiden ex-työntekijöiden motivaatio paljastusten taustalla. Joistain kommenteista paistoi värikynä kilometrin päähän, joten taustalla voi olla myös kostonhalua entistä työnantajaa kohtaan.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Jori 22.10.2015 16:57
Derek Smart on ollut jo pitkään mukana Star Citizen -draamassa ja hänen hyökkääminen projektia ja projektissa mukana olevia henkilöitä vastaan on jatkunut jo pitkään.

Mitä tulee tuohon The Escapist -artikkeliin, niin siinä olevia väitteitä on asetettu jo mielenkiintoiseen valoon ja vähintäänkin kyseenalaista onko pelkkien nimettömien lähteiden käyttäminen soveliasta, kun kyseessä kuitenkin huomattavan tiukkoja väitteitä.

Pelkän The Escapist -artikkelin lukeminen antaa kuitenkin koko sotkusta luonnollisestikin todella yksipuolisen kuvan. Koska faktat eivät ole selvillä, niin mielestäni artikkelin voi jättää toistaiseksi omaan arvoonsa.

En itse seurannut draamaa lähemmin, koska itse peli kiinnostaa huomattavasti enemmän. Saa nyt nähdä miten käy. Toivottavasti asiat saadaan selvitettyä pian.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Haerski 22.10.2015 13:35
"Avoimesta" kehityksestä pitää vielä kysyä ulkopuolisena, että kuinkas suuri osa keskeneräisestä pelistä onkaan tällä hetkellä auki? Minun tietojeni mukaan CIG on julkaissut hangaarin, jossa voit ihastella aluksiasi, sekä Arena Commander -moduulin, jossa lentelyä pääsee vähän jo testailemaan. Minusta tämä vaikuttaa kaikelta muulta kuin avoimelta. On näitä rajattuja pelattavia alfoja ja betoja ollut ns. "perinteisessä mallissakin".

Arena Commanderin tilasta oli myös ristiriitaista tietoa pelin sivustolla, koska esittelyssä sanottiin moninpelitilojen seuraavan myöhemmin, mutta FAQ:ssa moninpelitilatkin listattiin jo pelattaviin. Eli onko tekeleessä vielä moninpeliä vai ei? Julkaisuikkuna on kuitenkin vaatimattomasti vuosi 2016, joten herää kysymys mistä se MMO-moduuli hetkessä pieraistaan, jos kaverien kanssa taistelukaan ei ole vielä tässä kohtaa mahdollista.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Haerski 22.10.2015 13:47
No, olihan tuolla saatavilla näemmä habbo hotel -moduulikin, jossa pääset kävelemään, sekä puhumaan 24 yhtäaikaisen pelaajan kanssa ja ihastelemaan kiinni olevia kauppoja. Anteeksi liian pikainen tuomitseminen...
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Jori 22.10.2015 17:05
Pelaamaan pääsee ainakin kilpa- ja taistelualentelyä moninpelinä sekä botteja vastaan. Tämän moduulin nimi on "Arena Commander". Tämä on "peli pelin sisällä" ja tulee käsittääkseni jäämään myös lopulliseen peliin. Eli samalla tavalla kuin Wing Commanderissa pääset harjoittelemaan lentelyä ja kokeilemaan erilaisia aluksia ja aseita.

Mainitsemasi Hangar- ja Social moduulit ovat myös mukana.

"Star Marine" moduulia ei ole vielä julkaistu, mutta se tulee olemaan FPS moduuli. Siellä ilmeisesti sitten deathmatchia ja muuta perinteistä mäiskintää. Tämä tulee käsittääkseni jäämään osaksi lopullista peliä omana "simulaattorinaan" aivan kuten "Arena Commander". Näihin molempiin pääsee Hangerissa olevan simulaattori-laitteen avulla.

Viime viikolla julkaistu PTU 1.3.0 oli sisäisesti todella iso askel eteenpäin, vaikka pelaajille se ei juuri näkynytkään.

Seuraavaksi luvassa suuri Baby PU päivitys, mikä tuo MMO:n peliin mukaan.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Jori 22.10.2015 17:20
Ollut kieltämättä vähän harmillista ja toisaalta huvittavaakin seurata Star Citizenin saama huomiota pelimediassa. Monet sivustot uutisoivat Gary Oldmanin olemisesta pelissä, mutta itse pelistä ei yhtään mitään vaikka uutisoitavaa riittäisi vaikka kuinka paljon.

Elite: Dangerous kärsinyt samasta ongelmasta. Parin viime viikon aikana ovat streamanneet ja esitelleet tulevaa Horizons-lisäosaa; videokuvaa ja esitystä, että miten planeetat luodaan ja miltä näyttää niiden päällä SRV:llä ajaminen. Sen lisäksi esitelleet hahmonluontia ja muita päivityksiä. Pelimedia ei tuntunut reagoivan millään tavalla.

On tulossa monia "pienempiäkin" avaruus-pelejä, joista olisi mukava nähdä uutisointia; Limit Theory, Infinity: Battlescape, jne.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Jori 22.10.2015 17:44
Lainaus Haerski:
Minusta tämä vaikuttaa kaikelta muulta kuin avoimelta. On näitä rajattuja pelattavia alfoja ja betoja ollut ns. "perinteisessä mallissakin".

Tuota "avointa kehitystä" käytetään, vaikka kieltämättä se on hieman harhaanjohtava. Itselleni siitä tulee mieleen avoimen lähdekoodin projektien kehittäminen, jolla ei tietysti ole mitään tekemistä tämän projektin kanssa.

Projektiin osallistuu myös yhteisö ja pelinkehittäjät ovat yhteydessä heihin monin eri tavoin; keskustelufoorumi, videot/streamit, chat, live-tapaamiset, jne. Yhteisö pystyy siis vaikuttamaan pelin kehittämiseen. Kehittäjät antavat myös tietoa missä projekti on menossa ja mitä on tulossa. Tällä viikolla (ehkä jopa tänään) on luvassa dokumentti tulevasta lentomallinnus-päivityksestä.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Miika 21.10.2015 22:44
Hyvä casti! Ja tulipa Destinystä mieleen, juuri törmäsin Bluesnewsissä linkkiin, joka kannattaa lukea: http://kotaku.com/the-messy-true-story-behind-the-making-of-destiny-1737556731
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Ratsastaja 22.10.2015 18:12
Jymäläytä Jason, Kickbeat on aikalailla parhaita rytmipelejä johon oon törmännyt. Samille propsit tboi:iin uppoamisesta, yllätä Mika hommaamalla siitä vuoden loppuun mennessä true platinum god. Mikan meat boy striimi oli kyllä viihdyttävää katseltavaa, mainittakoon se vielä.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Jori 23.10.2015 08:04
Kuten castissakin sanottiin, niin $100M ei ole uskomattoman paljon rahaa nykypäivänä, kun tehdään isoa AAA-peliä. Star Citizen sisältää useamman AAA-pelin verran tavaraa ja on kaikin puolin käsittämättömän kunnianhimoinen projekti. Pienemmästäkin alkaa epäilemään projektin onnistumista.

En siltikään ihmettele "White Knight"-ilmiötä ja fanien uskoa projektiin. Star Citizen olisi onnistuessaan aivan omalla tasollaan ja veisi kyllä pelejä eteenpäin monella saralla. Tällä hetkellä ei ole näköpiirissä muuta peliä, joka voisi paikata tuon aukon.

Itse pistin rahaa 35€, eli puolet nykypäivän AAA-pelin hinnasta. FPS-moduuli, kilpa- ja taistelulento moduuli sekä Baby UP olisi kyllä jo enemmän kuin tarpeeksi tuolla hinnalla.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+1 # Markku 31.10.2015 12:03
MSK,MSP oli tällä kertaa erityisen pirteä, etenkin Sami oli hyvässä vireessä. Toivottvasti Broken Agesta kuullaan lisää.

Pukeutumiskeskustelu ihmetytti. Eräässä tietoliikennealan yrityksessä ollaan ainakin totuttu bändipaitoihin ja tatuointeihin. Myös Halloween hirviöitä näkyi muutama perjantaina. Ehkä asiakaspalvelussa yms. ollaan vielä vähän varautuneempia.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa

Lisää kommentti

Turvakoodi
Päivitä