Kommentit   

+16 # Nollakontrolli 07.02.2016 10:54
Älkää missään nimessä lyhentäkö videoita jos mulkaisu vaatii 60 asian kertomiseksi niin mitä 6 minuutissa ehtisi kertoa. Omituista että ihmisillä ei ole nykyään halua/aikaa katsoa tunnin pituista videota.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+13 # Rekkamies 07.02.2016 11:25
Videot ihan hyvän pituisia. Facecami vaan takaisin. Hyvää työtä tähän mennessä. Milloin on vuorossa American truck simulator?
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
-8 # TitaaniEki 07.02.2016 12:12
Olen eri mieltä edellisen kanssa. Parasta viimeisimmässä videossä (Stasis mulGaisu) oli se hetki, kun naamanne katosi. Ei siksi että en hakuaisi teitä katsoa, vaan siksi että reunat syövät näytön pinta-alasta n.50% (mutu). Tämä häiritsee etenkin kun katson youtubea lähinnä puhelimella.

Alku- ja loppukaanetit naamoilla, mutta kun pelaatte niin silloin pelkää peliä! Sama koskee Twitchiä, pl. säikkypelit.

(Mitä lisäarvoa se tuo videoon että voin katsoa kun aijät tuijottaa ruutua?)
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+10 # Daedweight 07.02.2016 13:57
Nää on tietty henkilökohtaisia preferenssejä, mutta en tiedä kanattaako videoita alkaa miettimään sen mukaan, että olisivat puhelimella optimaalisia, varmaan vähintäänkin tabletin kokoiselta ruudulta ja ihan näytöltä suurin osa videoita katselee. Mutta toi facecam ei tosin vaadi niitä reunuksia, että niistä kyllä joutaisi eroon, turhaa tilaahan siinä ruudulta menee.

Mun mielestä siinä itse asiassa nimenomaan on lisäarvoa, että naamat näkyy. Reaktiot saa selville paremmin, kuin pelkän äänen kanssa. Näkyy aina heti mukavasti, että ketä peli kiinnostaa, ketä hymyilyttää, kuka on naama siellä norsunvittu-osastolla. Twitchissä kyllä törmää kavereihin, joilla on facecam, mutta elehtminen on luokkaa kuolonkankeus. Nelinpelin porukka tosin tuntuu olevan varsin eloisaa sille päälle sattuessaan, niin mikseipä niitä reaktioita myös näyttäisi. Jos nykyään nyt mitään reaktioita uskaltaa youtubessa näyttää... :P
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+2 # TitaaniEki 08.02.2016 10:04
Olen ilmeisen yksin mielipiteeni kanssa, no ei se mitään. Oli nyt pakko mitata ja laskea, 39% ruudusta menee reunoihin (ja naamoihin).

Jos pitäisi yksi syy sanoa miksi skippaan videot, niin se on tämä 39%. Podcastit kyllä kuuntelen, usein jopa kahteen kertaan.

Ehkä se greenscreen ja naamat "leijumaan" olis hyvä kompromissi, myös Twitchiin
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+3 # JP 07.02.2016 12:20
Eivät ole videot liian pitkiä ainakaan, eipä haittaisi vaikka olisi pidempiäkin. Jos on jotakin itselle epäkiinnostavaa niin eihän sitä tarvitse ainakaan alkua pidemmälle katsoa. Helmenkalastajia ei paljoa oo viimeaikoina näkynyt, mutta niissä voisi olla hauska nähdä tyyppien pelaavan peliä kuten muissakin videossa, vaikka sitten lyhyemmän aikaa, ehkä jotain highlighteja siitä upotettuna spiikin sekaan...? Nääki vois koskee pelejä jotka on saatavissa konsolien nettikaupoist tai pelisivustoilt hd-remakena tai alkuperäsessä kuosissa. Ymmärrän kyllä miten tän mainitseminen voi olla vaikeeta tarkemmin ilman että krhm krhm, kaupallinen verkosto krhm. No vikana asiana mitä tulee mieleen on, että noista fps räiskinnöistä vois olla useammin erikseen mp ja kampanja mulkasut, siten ne jotka ei haluu spoilaa esim. kampanjaa iteltään voi tsekkaa vaa multiplayerin, ja ne jotka haluu tsiigailla kampanjan eikä välttämättä itse oo pelaamassa saa katsella sitä vähän pidemmälle kun 15-20 min
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+1 # JP 07.02.2016 23:29
facecam on vähän kaksipiippuinen, on iha hauska nähä jäbien reaktioita peliin muutenkin kun audion muodossa, mutta käynyt kyllä itelläkin mielessäni saisiko sen sijoitettua fiksummin kun kehystämällä itse pelivideo puoleen kokoon alkuperäisestä... Lisäksi tuli mieleen, että mielellään kattelisi jätkiltä tosiaan pidempiä pätkiä peleistä (vois mielellään kattoa vaikka 10 h esim. elite dangerousin pelaamista) ja esimerkiksi erikoisjaksoja just sellaisista peleistä jotka on todella hyviä, mutta vaativat opettelua ja useamman tunnin wikien pänttäämistä. Tälläinen "Opi perusasiat" video voisi saada ehkä useamman kokeilemaan vähän vieraampaakin genreä. Itseäni esim. lentosimut kammottavat ihan vain ajatuksella monimutkaisuudestaan, mutta oishan se jumakauta varmana siistiä jos olisi kunnon ohjain ja muut pelit ja vehkeet ja osaisi homman :)
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+10 # Einstein 07.02.2016 13:19
Videot ovat hyvän pituisia! Facecam olisi kyllä kiva saada takaisin, sillä itseäni ei häiritse reunat yhtään. Päin vastoin jossen nää karvanaamojanne niin en tunne sitä nelinpelin videoksi.
Teette loistavaa kamaa ja loistava idea myös yrittää kehittää sitä. Kaikkea hyvää teille!
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+7 # Klassikko 07.02.2016 13:38
Facecamiin kun on päässyt vuosien saatossa tottumaan niin tuntui oudolta katsoa mulkaisua ilman jätkien naamoja. Täältä ääni facecamille!

Mulkaisut ovat sopivan mittaisia ja tulevat sopivan usein. Jaksaisin kyllä katsoa pidempiäkin ja useammin.

Olette tehneet helvetin hyvää työtä tähän asti. En lähtisi kauheasti mitään muuttelemaan. If it ain't broke don't fix it!
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+8 # Daedweight 07.02.2016 13:49
Videon pituus on todella hyvä tällaisenaan! Noita viiden minuutin räkänauruvideoita on youtube pullollaan, mutta tällaista ruhallisempaa matskua josta oikeasti saa hyvän kuvan sekä pelistä että ukkojen mielipiteistä on hyvin vähän (varsinkin suomeksi).

Tosta facecamista kyllä tykkään myös, koska mun mielestä noi aidot ilmeet ja reaktiot tuo oman hyvän lisänsä videoihin. Ihan esimerkiksi sekin, että joku näyttää ihan pirun passiiviselta siellä taustalla, on aivan hyvä ja aito reaktio, mikä on myös mukava nähdä. Onhan nää just teidän näkemyksiä peleistä, eikä mitään mainoksia. Ja sit taas päin vastoin hymyt ei myöskään tule ilmi pelkän äänen kanssa, joten jos kuvaformaatti on jo muutenkin käytössä pelkän äänen sijaan, niin mikseipä ottaisi siitä kaikkea irti.

Reunukset kyllä tosiaan syö tilaa ruudulta, mutta kameran voisi ihan mieluusti läntätä aina kuhunkin peliin sopivaan kohtaan ruudulle ilman reunuksia. Näinhän esimerkiksi useimmat streamerit tekee.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+6 # Finlandery 07.02.2016 14:20
En itse näe mitään syytä, miksi videoita pitäisi lyhentää. Jos tarvitsee nopeaa tietoa pelistä, niin wiki/muut videot palvelevat asiaa. Reunuksia voisi ehkä pienentää jonkin verran, mutta eivät nuo ole tälläkään hetkellä mitenkään erityisen häiritsevät. Kuitenkin facecami on hyvä olla, koska vlillä tulee varsin eeppisiä reaktioita kavereilta.

Uutena videoformaattina olen itse miettinyt ``minimulkaisua``, jossa esittelisitte esim 2-3 pienempää indi peliä, joista ei ehkä ``kokonaista mulkaisua`` saa/ehdi/viitsi tehdä, mutta silti haluaisitte esitellä pelin maailmalle.

Myöskin jonkin sortin erikoispodcastia esim batmanista/muuten sarjakuvista olisi mielenkiintoista joskus kuulla, kun puhutte niistä kohtuullisen paljon.

Että älkää alkako muuttumaan muiden kaltaiseksi. Niitä voi sitten kanssa katsella, mutta ainakin itselläni olette ainoita, jotka tekee first impression/peli esittelyn kaltaista juuri tavallanne.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+6 # PH 07.02.2016 14:57
Samaa mieltä muitten kanssa, naamat on mukava nähdä. Voi olla että joskus mulkaisemanne peli ei niin kovasti kiinnosta, mutta videon katsoo silti mielellään koska olette hyviä tyyppejä ja teillä on mielenkiintoista sanottavaa. Sen takia naamakuva on hyvä olla olemassa.

Olisi kivaa nähdä kanssa kun pelaisitte joitain vanhempia pelejä, vaikka omia suosikkejanne.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+2 # Shanczo 07.02.2016 18:19
Videon pituus on just hyvä siinä 40-60 min. paikkeilla. Joskus vois tietty joskus vois tulla lyhyempiä hupi videoita(joulukalenteri tyyliin). Naamakamera mukaan pelistä riippuen.

Podcasti on nykymuodossaan hyvä. Spessu aiheet vois välillä piristää menoa.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+2 # Shanczo 07.02.2016 18:44
Ja sitä swagiä kehiin! Eli paitoja, mukeja ja yms...
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+2 # Maukki 08.02.2016 15:45
Facecam: Kyllä ehdottomasti , mutta ei se niin vaarallista ole, jos se välillä tipahtaa pois päältä tms. Paljon tylsempää kuitenkin on katsoa pelkkää pelivideota. Samalla kun näkee koko porukan, tulee vähän sama fiilis, kun nuorempana (olen 35v.) kaveriporukalla oltiin jonkun luona, yksi pelasi ja muut katsoi jotain uutta peliä joka oli vasta ilmestynyt. Ei se haittaa, jos kaikkia ei aina jaksa joka peli kiinnostaa täysiä.

Videoiden pituus: Minulle videonne ovat olleet ihan passelin mittaisia, mutta ajatellen ehkä yleisön laajentamista, voisi teillä olla jotain lyhkäisempiäkin helposti jaettavia ja vilaistuja entry-level-pätkiä.
Näihin toki pitäisi nähdä mahdollisimman vähän vaivaa, joten ehdotankin, että esim. Mulgaisun lopuksi voisi tehdä jonkinlaisen loppuyhteenvedon kaikkien fiiliksistä pelin suhteen pelikuvalla ryyditettynä, ja jakaa tämän lyhyemmän osion myös erillisenä videona.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+1 # herra haloo 08.02.2016 16:16
Älkää vaan videoitanne turhaan lyhennelkö!! Paras lopetella video kun juttua ei enää riitä... Hyvä pituus yleensä ollu noin tunti puol kestoiset!
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+4 # Haerski 08.02.2016 16:25
Tuli tässä mieleen, että miksikäs Nelinpeli ei voisi tehdä mulkaisun tapaisia esittelyvideoita myös klassikkopeleistä? GOG:in (ja GOG:in hinauksessa myös muiden digikauppojen) myötä moni vanha peli on saanut uuden melämän ja siksi niitäkin voisi aina silloin tällöin heittää uutuuspelien sekaan.

Tämä siksi, että Jason on moneen otteeseen kehunut Helmenkalastajia ja Puolustuskannalla-videoita työläiksi; käsikirjoitettua settiä kun ovat. Mulkaisuformaatti (menköön nyt vaikka nimellä klassikkomulkaisu) voisi tuoda tarjontaan vaihtelua lisäämättä työtaakkaa merkittävästi kiitos toetyn vapaamuotoisuuden.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
-1 # olavi 09.02.2016 21:13
Kannatan lyhyempiä videoita. Yhtään videota ei ole tullut katsottua loppuun asti, tiedä sit riippuuko se ajankäyttöni hallinnoinnista vai siitä ettei teitä jaksa videomuodossa :D
Podcastit kyllä tulee kuunneltua ja uusinta jaksoa odotellessa kuunneltua vanhoja ohi menneitä jaksoja.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+1 # salmar80 10.02.2016 19:51
Facecamin puuttuminen vie paljon pois fiiliksestä. Kokeilkaa vaikka itse rajata Keep talking... tai You Don't Know Jack -mulkaisuista selainikkuna niin ettei nassukameraa näy -> mukana nauraminen häviää ainakin itseltä kokonaan. Ilmeet kertovat paljon, silloinkin kun joku ei ole äänessä.

Paras kompromissi olisi: Pelikuva koko ruudulle, nassucam-boksi ohuin reunuksin leijumaan sopivaan paikkaan. Alakeskellä on hankala tekstitysten kannalta. Vasen ylänurkka olisi oma suositukseni.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa

Lisää kommentti

Turvakoodi
Päivitä