Jahas... Elämäni ensimmäinen blogikirjoitus. Noh, "blogikirjoitus".

Mitään pitkiä, kauniisti eteenpäin soljuvia tekstikokonaisuuksia minulta on aika turha odottaa. Kuhan nyt annan näppäimistön laulaa ja katson minkälaista tekstiä sitä alitajunta on näytölle oksentanut. :D

Ensimmäinen aihe mistä kirjoitan on vaivannut itseäni jo pidemmän aikaa ja todelliseksi tämä kyseinen ongelma tulee yleensä seuraavanlaisen kaavan jälkeen:

1. Katsot elokuvaa, luet kirjaa tai pelaat peliä joka tekee normaalia suuremman vaikutuksen ajatusmaailmaasi.
2. Tämän jälkeen mikään viihdemaailman tekele ei tunnu mm. yhtikäs miltään. Noh, ainakaan hetkeen.

Vaikka ei tuossa kaavassa ole kuin kaksi hassua vaihetta niin joka kerta se vain yllättää. Viihteessä on minulle nimittäin suurempikin tarkoitus kuin pelkkä viihde. Pyrin viihteellä (pelit, elokuvat kirjat) hakemaan elämyksiä ja silloin tiedän, että teos on normaalia parempi kokemus, kun se saa ajatukseni sinkoilemaan pääkopassa ja muuttaa maailmankuvaani sekä minua ihmisenä. Onneksi merkittävä osa viihdemaailman teoksista onkin näitä onnistuneita teoksia jotka oikeasti muuttavat ja jättävät positiivisen olon pitkäksikin aikaa.

Mutta sitten päästäänkin niihin teoksiin jotka antavat niin voimakkaan tunnelatauksen ja kokemuksen, että samalla kun niistä saatu informaatio valtaa aivosi se ottaa muilta "kilpailevilta" teoksilta niiden vetovoiman pois. Nyt siis tarkoitan hyvin harvoja ja valittuja viihdemaailman supertähtiä eli luokassamme Mass Effectit, GTA:t, Inceptionit, Interstellarit, Musashit jne.

Nämä ovat juuri sellaisia mitä tahdonkin viihteeltäni. Sellaisia jotka muuttavat minua ihmisenä. Ja vaikka näiden teosten kanssa jaettu kokemus on palkitseva, täynnä kokemuksia ja rikkauksia, niin samalla ne vievät palan sielustasi pois.

Näitä "mikään ei tunnu miltään" -hetkiä on tapahtunut elämäni aikana monesti aikaisemminkin mutta silti joka ikinen kerta tämä olotila pelottaa ja saan päähäni ajatuksia ja kysymyksiä siitä, että mitä jos mikään peli ei enää saa minun mielenkiintoani heräämään? Mitä jos jokainen tulevaisuudessa näkemäni ja kokemani elokuva on karvas pettymys? Mitä jos mikään viihde, joka on elämässäni aina ollut yksi tärkeimmistä asioista, ei enää saakkaan rakkauttani syttymään?

Onneksi pelkoni ovat turhia! Totta kai eteen tulee taas toinen toistaan upeampia teoksia ja pääsen taas nauttimaan upeista kokemuksista joita viihdemaailma eteeni puskee! Tuossa on Witcher 3 odottamassa syksyn alkua ja tiedän varmasti, että se tulee taas liimaamaan minut ruudun ääreen päiväkausiksi. :D

Tämä on vain todella ärsyttävä ja turhauttava vaihe joka on nyt meneillään... Onko muilla samanlaisia "kuivia" kausia? Miten te yleensä selviätte näistä?

 

P.S. Ajatus lyö tyhjää eikä tässä oikein keksi mistä kirjottaisi. =) Laittakaa kommenteihin mistä haluatte lukea. Aihe voi olla aivan mitä tahansa. :D

 

 

Kommentit   

0 # Iskettäjä 23.08.2015 15:59
Itse olen huomannut jo pitemmän aikaa saman efektin viihteen saralla. Nykyään myöskin pelien laajuus ja kaikki "sälä" saavat minut jostain syystä jättämään peliä kesken / en saa niitä koskaan alotettua. Tulee fiilingit että pelistä jää jotain paitsi jos ei kolua joka kolkkaa. Harmittavaa sinänsä, onkohan täällä ketään muita samoilla ajatuksilla?
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+2 # Jomppa 23.08.2015 16:34
Jep. Tuntuu liian työläältä aloittaa peli. Fiilis on vähän sama kuin haluaisi syödä vain jätskin, mutta ainoa paikka mistä sitä saa, on buffet-ravintola.

Hassua sinänsä. Ei siitä kauan ole, kun tuntui että pelit ovat liian lyhyitä. Silloinpa ei toisaalta ollut ihan niin isoja Steamin aleja tai PS plus tai Games with Gold-pelejä...
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+2 # reko 24.08.2015 03:22
Jep, samat fiilikset. Miten monta hyvää peliä onkaan julkaistu ja ne löytyy pelikirjastostani. Silti ei vaan pääse alkuun. Joitakin olen hetken pelannut mut siihen on jäänyt, vaikka olisi ollut miten hypetetty peli tahansa.
En edes muista koska olen jotain pelannut puoleen väliin asti, sen verta nopsaan jää pelit kesken.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Markku 24.08.2015 16:40
On. En ole varma riittääkö hermot koskaan GTAV läpimenoon, vaikka peli onkin erinomainen. On vaikea ruoskia itseään unohtamaan sivutehtävät ja muun sälän kun peli mainostaa sitä koko ajan.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # The Big Bang 23.08.2015 16:18
Hieno aloitus alottelevalta "blogaajalta".

Suoraan asiaan; Itse en ole törmännyt tälläiseen samaan ilmiöön pelien kanssa, mutta elokuvien ja kirjojen kanssa kyllä. Elokuvien kanssa yleensä olen toiveikas ja romaaneita tulee luettua niin harvoin, että asia ei vaivaa merkittävästi.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+3 # Jomppa 23.08.2015 16:24
Sebu, älä pyytele anteeksi omia kirjoituksiasi ja ajatuksiasi. Niissä ei ole mitään vikaa, eikä anteeksipyydeltävää. Jos ne ei kiinnostaisi, niin en lukisi, tai jos ne pitäisi teilata, niin ne varmasti jonkun toimesta tulee teilattua pyysitpä anteeksi tai et. Sama juttu joskus podcastissa! Duuuude! Se on täysin turhaa. Kyllä se sinun input kiinnostaa aivan siinä missä muidenkin. :)

Kyllä. Kuivia kausia tulee paljonkin musiikin, pelien, elokuvien yms. suhteen. Silloin pitää enemmän nähdä vaivaa ja sinnikkyyttä vaikkapa jonkin pelin aloittamisen suhteen, että se lopulta imaisee mukanaan tai sitten vain keskittyä siihen mikä kiinnostaa.

Parhaimmaillaan nuo kokemukset on, kun on lapsekkaan innostunut ja iloisesti yllätetty heti alusta alkaen, eikä malta jättää kokemusta kesken. Esimerkkeinä vaikkapa Batman Arkham Asylum, jossa "tunsi" ekaa kertaa olevansa itse Batman tai uusin Mad Max, jolta ei odottanut mitään, mutta joka oli upea ja viihdyttävä kokonaisuus.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Jusu 23.08.2015 16:24
Itsellä käy samalla tavalla ainakin kirjojen ja musiikin kanssa. Musiikin kohdalla, kun joku levy iskee kovaa, jää kaikki muu musiikki pois ja tykittää kyllästymiseen asti samaa levyä. Kirjojen kohdalla tulee otettua lyhyt tauko lukemisesta ja annan aistien latautua hetken.

Ja hei, jos aihetta halajat, tässä olisi jotakin epämääräistä mitä itse olen miettinyt.
Olen pohdiskellut kuinka kokemuksiaan peilaa viihteessä, ja merkittävien kokemusten jälkeen aiemmin koettuja elokuvia, kirjoja, pelejä tulkitsee hyvinkin eritavoin myöhemmin.
Ei nyt ehkä tullut se perimmäinen idea ihan ulos asti, mutta kai tästä jotain selvää ottaa! :D
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+6 # Miika 23.08.2015 18:56
Tämä oli, Sebu, itse asiassa juuri oikea pelin-/blogin-avaus sinulta. Olen huomannut useaan otteeseen sekä videoissa, että podcastissa että sinun on ollut vaikea pukea sanoiksi sitä, mitä peleistä ja elokuvista haet ja olet useammin kuin kerran pukenut sen sanoiksi "Hyvä fiilis", "upea maailma" jne. Eli kuten kirjoituksessasi sanoitkin, haet elämyksiä ja niitä "hyviä fiiliksiä", maailmaa johon uppoutua ja "fiilistellä" siellä. Olen myös ollut huomaavinani, että olet ollut hieman turhautunut, kun et ole varmastikaan omasta mielestäsi saanut tuotua haluamaasi (omasta mielestäsi) oikein esille. Kuten useampi yllä on jo sanonut, aika usea on kuitenkin saanut oikean kuvan siitä, mitä tarkoitit. Ja ylläoleva kirjoituksesi avaa asioita aika hyvin.

Ja kyllä, itselläni on todellisia vaikeuksia ollut jo pitempään aikaan saada mitään alkuun. Pelejä, leffoja, tv-sarjoja. Ei vaan pääse alkuun! Ehkä syksy tuo asiaan muutoksen... Ainakin toivon niin.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
-1 # Sörz 23.08.2015 22:02
Itsellä ei ole kuivia kausia, tulee tyhjä olo hyvän kokemuksen jälkeen mutta se menee korkeintaan parissa päivässä ohi. Sitten voikin jatkaa eteenpäin. Jos haluan päästä siitä eroon pyrin ottamaan pitämästäni teoksesta mahdollisimman paljon selvää jotta turtuisin siihen, koska niin yleensä käy jos saan tarpeeksi lisätietoa. Toinen vaihtoehto on se että hyppää toiseen teokseen joka minua on kiinnostanut mutten ole siihen tutustunut, koska sen käsittäminen vie monesti mielenkiinnon jälkimmäiseen joka mahdollisesti oli juuri se parhain kokemus pitkään aikaan. Tällöin pystyy keksittyä kaikkeen paremmin.. Yksi aihe mistä voisit puhua on lähdeuskollisuus viihteessä. Olisi kiinnostavaa kuulla esimerkiksi mielipiteesi siitä, kuinka merkittävää lähdeuskollisuus on vaikka pelileffoissa, jotka eivät yleensä ole tässä asiassa mestareita. Tämä oli hyvä aloitus ja jatkoa odottaa ihan mielellään.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+1 # Henkka 23.08.2015 22:42
Kuivia kausia tulee nimensä mukaisesti, kausittain. Joskus videopelit ei kiinnosta yhtään, ja sitten elämykset haetaan vaikka kirjojen, musiikin, elokuvien tai vaikka korttipelien puolelta. Ei se ole vaarallista, ja jokaisen rakkaan osa-alueen pariin tulee palattua ennen pitkää. Eivät ne muuten olisikaan niin rakkaita ja tärkeitä.

Myös tuo Iskettäjän ja aiempien kommentoijien mainitsema aloittamiskynnys on noussut hävyttömän korkeaksi viime aikoina. Ei vaan tunnu olevan aikaa käyttää vaikka sataa tuntia peliin, jotta saisi hoonattua joka nurkan ja koettua kaiken mahdollisen. Se myös johtaa usein siihen, että peli jää kokonaan pelaamatta ja aikansa käyttää johonkin muuhun niistä rakkaista osa-alueista.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+1 # T 23.08.2015 23:10
Nyt kyllä osui ja upposi, lisää tätä! Jospa sitä itsekkin saisi Witcher 3:n alulle teidän podcastien avulla. Näin kuitenkin kävi jo yhden aiemman eeppisen eepoksen kanssa, joka oli DA:I.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Retriitikko 24.08.2015 15:53
Painavaa asiaa! Itse olen kokenut tämän saman fiiliksen, ja usein se yhdistyy vieläpä johonkin suureen ja pitkäkestoiseen urakkaan (GTA V:n ejektoiminen konsolista pari viikkoa kestäneen sataan prosenttiin yltäneen peliputken jälkeen, Frendien viimeisen jakson katsominen Netflixistä, viimeisen Harry Potter -kirjojen viimeisen osan viimeiselle sivulle pääseminen yms.).
Muut kirjat, sarjat, elokuvat tai pelit tuntuvat näiden kokemusten jälkeen usein vähäisiltä, mutta pystyn silti joten kuten nauttimaan niistä, eli en onneksi joudu makaamaan lattialla itkemässä menetystä ja kaipuuta.

Hieno kirjoitus, jatka samaa rataa!
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Markku 24.08.2015 16:51
Oli aina nautinnollista katsella sitä "Mitääh..."-ilmettä, kun joku läheinen katsoi Matrixin alkua ensimmäistä kertaa. Itse mietin elokuvan jälkeen, että kannattaako action-filmejä enää tehdä ja miten tuosta mennään reaalimaailman sääntöjen puitteissa yli.

Kingin Musta Torni -sarja oli taas semmoinen urakka, ettei lukuharrastus ole sen jälkeen oikein kunnolla elpynyt.

Ehkä kannattaa ainakin vaihtaa genreä, kun takana on tällainen tyhjentävä kokemus. Monet peli jäävät nykyään kesken, kun tuntuu että kaikki temput on nähty ja on ehkä vasta puolessa välissä.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+1 # Big J 24.08.2015 19:43
Hieno kirjotus. Pisti tosissaan ajattelemaan, kun tuo kaava pienillä muutoksilla ei valitettavasti rajoitu pelkästään viihdemaailmaan vaan koskee koko pirun maailmaa.

Kirjottele vaan mitä sattuu ja mitä sattuu mieleen juolahtamaan. Pysyy ainaki homma aitona.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+1 # OJ Did It 25.08.2015 23:16
Hyvä kirjoitus sebastian=) just sopivan pituinen mielestäni !
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
+2 # Ajatus 27.08.2015 00:30
Tämä boxi sanoo että 17 merkkiä jäljellä, mutta kun yritän lähettää, niin kommentti on liian pitkä... No jää kommentoimatta...
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Retriitikko 30.08.2015 17:15
Itse asiassa sama vaivasi omaakin kommenttiani kun yritin kommentoida Samin erinomaista blogitekstiä.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Hyndeman 09.09.2015 18:04
Jos saa ehdottaa blogiaiheita, niin olisi mukava kuulla teikäläisen sarjakuvakokemuksista.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # StephenJouff 14.09.2018 01:39
Looking for casino: http://ii-online-casino.com?Check out top free casino online: http://www.i-online-casino.org/ bonus offers at Sloto cash: http://www.i-online-casino.org/Slotocash-Casino.html
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa
0 # Jamel 24.09.2018 03:51
Now comes it of probability, which supposes to become much more complicated than Martingale system.
Now if you wish to win actual money so you don't wish to
download you must first look for land based bingo hall with no any
near your house a person always has the web facility
to keep up the bingo gaming experience. Few companies maintain it well within USD$100 whilst the limit can vary for others as worst part is when you might
have were able to hit the bull's eyes of your jackpot that's of your
good amount but when you are playing within the category
of "no deposit casino bonus", you do not be eligible for
the complete winning amount but you are able to enjoy simply a area of
it.

Feel free to surf to my web-site ... 바카라: https://alaetimes2.com/baccarat
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa

Lisää kommentti

Turvakoodi
Päivitä