E3 2018

Kaikenlainen peliaiheinen keskustelu alustaan tai vuosilukuihin katsomatta.
Post Reply
User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

11 Jun 2018, 09:18

Mitkäs ovat porukan fiilikset tämän vuoden konferenssin annista?

User avatar
Haerski
Posts: 82
Joined: 12 Nov 2016, 11:18
Steam: Haerski_90

11 Jun 2018, 14:32

Devolverin presseri oli taas ihan hauskaa satiiria. Muuten ihan kiva kuulla, että pelejä tulee.

Image

Devolver Digital press conference:
https://www.twitch.tv/videos/271895785

Ei tosiaan mitään suuria hailaitteja ole vielä tullut vastaan. The Elder Scrolls VI:stä julkistettiin, että pelin tekeminen on aloitettu, millä lähinnä rauhoiteltiin massoja, jotka olisivat varmaan repineet Todd Howardin kappaleiksi, jos Bethesdan tämän vuoden anti olisi jäänyt Fallout Onlineen (76) ja The Elder Scrolls The Mobile Editioniin (Blades)CD Project RED julkisti E3:en kunniaksi uuden trailerin Cyberpunk 2077, mikä oli kyllä videotaiteena oikein hienoa, mutta meno oli edelleen se verran cinemaattista, että varsinaisesta pelistä on vieläkin liian aikaista sanoa mitään.Rage 2 näytti aika kädenlämpöiseltä tapaukselta. Peliä on pistetty uusiksi urakalla ja ihan syystä, mutta valitettavasti näyttää menneen lapsi pesuveden mukana. Rosoinen ulkonäkö ja verinen toiminta olivat Ragen harvat hyvät puolet ja nyt minusta näyttää, että molemmat on pilattu. Liikaa swägiä ja tylsiä scifistisiä energia-aseita, kun Ragessa mätön pitäisi tuntua oikein luissa ja ytimissä.Metro Exodus näyttää kyllä hyvältä, mutta valitettavasti Last Light on vielä pelaamatta, joten en pysty tästäkään olemaan erityisen hypenä.


User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

11 Jun 2018, 22:19

Bethesdalta en sinänsä TES ja Fallout -sarjojen jälkeen odota enää juuri mitään, mutta Starfieldistä olisi ollut mukava kuulla enempi. RPG-pelistä huhuillaan, mutta tiedä sitten miten vahvalla pohjalla huhu on.

Cyberpunk 2077 trailer oli mielestäni pettymys ja laski odotuksia pelin suhteen aikalailla. Toisaalta ei nyt näytetyn videon perusteella liikaa kannata vielä vetää johtopäätöksiä. Itse sain ikävän GTA-fiiliksen, mutta toivottavasti CDPR on onnistunut luomaan elävän tuntuisen kaupungin jossa pelaajan tekemillä valinnoilla ja tekemisillä on merkitystä.

CIG:ltä en odota mitään erikoista, koska puskevat niin paljon tavaraa esille viikottain muutenkin. Toisaalta olisihan ennen näkemätön Squadron 42 -pätkä ihan mukava.
Frontier Developmentsillä on toivottavasti hyviä uutisia Elite: Dangerouksen suhteen. Olisihan se hienoa jos peli saisi kunnolla vihdoinkin syvyyttä ja tekemiselle merkitystä. Vihjailivat jo aikaisemmin, ettei kaikkea tänä vuonna tulevaa ole vielä kerrottu ...

edit: Valitettavasti mitään Elite: Dangeroukseen liittyvää ei tällä kertaan saatu, joten odottaminen sen osalta vielä jatkuu. Star Citizen traileri ei myöskään tarjonnut uutta niille, jotka pelin kehittämistä ovat seuranneet ja peliä testanneet.

Joitain ihan mielenkiintoisia pelejä PC Gaming Showssa esiteltiin, jotka tulee varmastikin hommattua.

User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

12 Jun 2018, 19:32

Miika wrote:
11 Jun 2018, 22:19
Bethesdalta en sinänsä TES ja Fallout -sarjojen jälkeen odota enää juuri mitään, mutta Starfieldistä olisi ollut mukava kuulla enempi. RPG-pelistä huhuillaan, mutta tiedä sitten miten vahvalla pohjalla huhu on.
"In an interview with Gameslice's Geoff Keighley on Monday, Todd Howard offered a little more detail on the status of Bethesda's next two major projects, Starfield and The Elder Scrolls 6. "I would say Elder Scrolls 6 is in pre-production, and Starfield is in production. It's a game we've been making for awhile," Howard said. "Starfield is playable. Elder Scrolls 6, not in that way yet.
...
Keighley mentioned that several years ago, Howard said the technology didn't yet exist for the next Elder Scrolls he wanted to make. Is that technology ready now? "It's getting closer," he said with a laugh."
" - PC Gamer


User avatar
Unluckymonster
Posts: 82
Joined: 25 Nov 2016, 11:15
Location: Turku
Name: Joonas
Steam: Unluckymonster

12 Jun 2018, 20:45

No niiiiin (venyttää sormet) aletaan peraaminen:

EA:
https://www.youtube.com/watch?v=rNI8JY7BXeY


- Kuten Joe "Angry Joe" Vargas sanoi videolla mielestäni hyvin, tämä pressi vaikutti olevan enemmän suunattu sijoittajille kuin pelaajille. Tosin viime vuosina EA:ta on tuntunu vain ja ainoastaan kiinostavan sijoittajat eikä tasan tarkkaan mikää muu kuin kaiken mahdollisen rahan saaminen riippumatta kuinka eettisesti.

+ Mutta täytyy kyllä myöntää että kun Youtubessa on nyt nähnyt BF V gameplaytä niin on kyllä vaikuttavaa, todennäköisesti tulee ostettua ellei EA ala perseilemään kuten Battlefrontin kanssa.

- - - - - - - - -

Microsoft:
Itse en omista xboxia niin ei paljon tullut kiinitettyä huomiota/katsottua, olisi tottakai kiva saada open world Master Chief eikä pelkästään vain (yäk) Windows 10:lle...

+ Veli varmaan ostaa Metron, pelaan sen hänen tilin kautta sitten :roll:

+ Gears of War tactics VOISI jopa kiinostaa, laitetaan muistiin.

+ Lisää Cupheadia? Shut up and take my money!

+ Tunic on vain "väliaikaisesti" xbox konsoli-exklusiivi eli ehkä nähdään myöhemmin Switchillä (tai ainakin toivon niin).

- Cyperpunk 2077 on siis edelleen työn alla eikä he tiedä miten se vielä muovautuu, miksi siis edes näyttivät viellä??

- - - - - - - - -

Bethesda:
+ Uusi DOOMi, hyvin todennäköisesti tulee ostettua.

+ Fallout 76 kuulostaa paperilla jossain määrin ihan hyvältä, kenties tulee ostettua

* Bethesdaa selvästi harmitti kun Walmart paljasti Rage 2:sen ja ymmärrän hyvin. Olisi kyllä ehdottomasti ollut isoin yllätys tämän vuoden E3:sessa.

- Starfield jäi edelleen täysin auki.

- - - - - - - - -

Devolver:
* My friend Pedro näytti mielenkiintoiselta, saa nähdä miltä pelattavuus tuntuu.

- - - - - - - - -

Square Enix:
- Lyhyt kuin tämä lause, säälittävä.

- The Quiet man jäi ihan auki ja siksi ihmiset jo varmaan unohtaa sen huomiseen mennessä.

- - - - - - - - -

Ubisoft:
- Ei Splinter Celliä?!?

- Paljonko vetoa että The Division 2 tulee kokemaan Watch Dogs 2:set eli se mitä alunperin olisi pitänyt olla mutta melkein suoranaisen "valehtelun" myötä sarjan ensimmäisen osan kohdalla myynnit jää alle puoleen entisestä?

- AC ei minua ole musta lipun jälkeen juurikaan kiinostanut mutta kiva nähdä että Origins saa uuden expansionin tänä vuon- eiku hetkinen...

- - - - - - - - -

PC Gamer:

* The sinking city, gameplay footage puuttui kokonaan. Skeptinen mutta toiveikas.

* The Forgotten City, aika jännään, saa nähdä miltä lopputulos näyttää.

* Sable, onko se Jorney, pod-racer vai mitä? Ihan auki jäi.

- - - - - - - - -

Sony:
Itse en omista pleikkaria niin ei paljon tullut kiinitettyä huomiota/katsottua, lainaan sitten joskus kaverilta PS4 lainaan...

+ Hitman 2, tosin saa nähdä onko uusi julkaisija Warner Bros. päättänyt alkaa perseilemään kunnolla kuten Shadow of Warissa nähtiin.

- Onko Death Stranding siis kävely peli...? Jäi edelleen ihan auki.

- - - - - - - - -

Nintendo:
Smash Bros striimi eikä sanaakaan Metroid Prime 4:jästä... Itse olisin toivonut lisää Switch portauksia esim. Hotline Miami sarja nyt kun Game Maker-engineäkin tuetaan Switchillä.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Loppuun veto:
- Liian paljon jäi asioita epäselväksi/ miltä pelin pelaaminen tulee tuntumaa.

- Pääasiassa pettymys, tuntuu kuin julkaisijat eivät enää halua julkistaa isoja juttuja E3:sessa koska ne hukkuvat kaikkien muiden pelien joukkoon samassa tapahtumassa ja siksi jää niin tönköksi.

Hyvin todennäköisesti tulee ostettua:
+ Battlefield V
+ Cuphead DLC
+ Tunic aikanaan Switchille?
+ DOOM Eternal
+ Hitman 2 Definitive edition

EHKÄ tulee ostettua:
* Cyberpunk 2077
* Sable
* The sinking city
* The Forgotten City
* Fallout 76
* Gears Tactics
* My friend Pedro

Että sellaset mietteet. :roll:
Unluckymonster created ArmA 3 SP missions collection:
https://steamcommunity.com/workshop/fil ... =676605738

User avatar
Haerski
Posts: 82
Joined: 12 Nov 2016, 11:18
Steam: Haerski_90

12 Jun 2018, 21:56

Sama täällä: Kantava teema koko messuilla se, että mistään potentiaalisesti mielenkiintoisesta ei kerrottu mitään mielenkiintoista mielenkiinnon herättämiseksi.

Death Stranding on yhä edelleen arvoitus. Traileri ei selittänyt edelleenkään yhtään mitään. Remedyn uusin kiinnostaa myös aina. Ei siitäkään sen kummempaa sanottavaa. Se on peli ja se tulee joskus.

User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

12 Jun 2018, 22:44

Ainakin suurempien pelien tapauksissa on mielestäni ymmärrettävää, että aikataulujen ilmoittamisen suhteen ollaan varovaisia. Budjetit sen kun paisuvat ja riskit kasvavat. Suljettujen ovien takana käy varmasti kova myllerrys, vaikka pelaajille niistä ei kantaudukaan minkäänlaista tietoa. Harmi kun niin harvoin pääsemme tutustumaan mitä siellä todella tapahtuu.

Tämä on ehkä yksi seikoista, minkä takia itse pidän joukkorahoitetuista peleistä ja niiden "avoimesta kehittämisestä". Pelaajia informoidaan usein kehityksen kulusta huomattavasti paremmin, eikä tyydytä vain kerran vuodessa esittelemään lyhyt video, joka ei välttämättä edes kerro koko projektin statuksesta. Cyberpunk 2077 demo oli "game engine footage", mutta onko esim. AI edes toiminnassa vielä ja pysyykö "peli" pystyssä 5min kauempaa?
Huonona puolena on että avoin kehitys asettaa kehittäjät ja projektin jatkuvan kritiikin kohteiksi, mikä saattaa olla etenkin joukkorahoitetuille peleille kohtalokasta. Pelaajat tuntuvat tuntevan sovelluskehityksen kulun todella heikosti mikä näkyy usein käyttäytymisessä ja kommenteissa.

Ihan mukava nähdä isolla rahalla tehtyjä hienojakin trailereita, mutta kyllä E3 anti on itselleni usein aika vaisua. Tuntuu että etenkin AAA-pelien suhteen ollaan junnattu jo pitkään paikallaan.


User avatar
Haerski
Posts: 82
Joined: 12 Nov 2016, 11:18
Steam: Haerski_90

14 Jun 2018, 16:50

Fire Emblem: Three Houses pelasti Nintendon lähetyksen minun mielestäni. Switchin hankinta tulee olemaan sen myötä taas ainakin pykällä lähempänä. Näyttäisi ihan jänniä uudistuksia olevan tulossa ja mukavan valaiseva oli trailerikin.The Last of Us Part II:sta jäi aikaisemmin mainitsematta: Vaikuttaa entistä enemmän geneeriseltä kostotarinalta. Tällä hetkellä ainakin tiedonpalasista mahdollista koota pelottavan ilmiselvä juonikuvio:

1. Elliellä on/on ollut suhde naisen kanssa (jostain syystä veikkaan jälkimmäistä, hmmmm...).
2. Maailmassa häärää uskonnollinen lahko, joka suorittaa ihmisille synninpäästöjä kohtalaisen väkivaltaisin keinoin.
3. Ellien aikoo jossain vaiheessa "löytää ja tappaa jokaisen heistä" viitaten johonkin epämääräiseen tahoon.
4. Collect underpants
6. ???
5. Profit

Ei hyvältä näytä, mutta totisesti toivon, että tarina heittäisi jonkun kunnon kierrepallon, eikä menisi oikeasti ihan noin selkeitä latuja. Tällä hetkellä menee osastolle "odotan huomattavain varauksin". Pelikuvakaan ei vaikuttanut kovin kiinnostavalta, eli siinä suhteessa on ihan edeltäjänsä jälkeläinen... vai miten se nyt meni.


User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

14 Jun 2018, 20:05

Ehkä pienemmät pelit olivat omia suosikkeja tänä vuonna. PC Gaming Show esitteli muutaman kiinnostavan pelin; Two Point Hospital, Anno 1800, Neo Cab, Sable, jne. En itse innostu kolmannen persoonan suoraviivaisemmista tarinavetoisista peleistä, joten pelit kuten TLoU2, Death Stranding, yms. eivät jaksa innostaa lainkaan.

Ei nyt suoraisesti E3:n liittyvä, mutta tässä pieni dokumentti Fallout 76:n tekemisestä:Ihan mielenkiintoisia tietoja kehityksen aikana olleista ongelmista ja nähtävästi vieläkin riittää ratkottavaa. Ei aivan vakuuta vielä.
Tällaisia dokumentteja kuitenkin lisää kiitos ...

Post Reply