124 - Kultainen passi

Nelinpelin kastikkeiden jaksokohtainen kommentointi.
Post Reply

User avatar
Unluckymonster
Posts: 82
Joined: 25 Nov 2016, 11:15
Location: Turku
Name: Joonas
Steam: Unluckymonster

04 Jul 2017, 14:05

Mielestäni "Paperitahroja figuurilla" olisi sopinut jakson nimeksi paremmin kuten striimin aikana ehdotettiinkin. :p
Unluckymonster created ArmA 3 SP missions collection:
https://steamcommunity.com/workshop/fil ... =676605738

User avatar
PatrikSelin
Posts: 140
Joined: 23 Dec 2016, 13:14
Location: Turku
Name: Patrik Selin
Steam: PatrikSelin

04 Jul 2017, 14:42

Mielestäni Mapen puhe PS Videosta olisi sopinut paremmin jakson nimeksi.

User avatar
MaxLimitz
Posts: 17
Joined: 04 Jul 2017, 19:15
Location: Tampere
Live: Max Limitz
Nintendo: MaxLimitz
PSN: MaxLimitz
Steam: MaxLimitz
Contact:

04 Jul 2017, 19:33

Katselin ja kuuntelin podcastiä ensin osittain livenä ja myöhemmin osittain iTunesista kotikoneella. Hyvä äänenlaatu, kuten aina. Tietysti podcastin äänenlaatu on parempi, koska striimatessa voi pudota bittejä ja Twitch ei välitä äänenlaadusta samalla tavalla kuin podcastääjät. Jokaisella on popfiltterit, mikä on plussaa. Myös usean kameran käyttö ja kameroiden vaihtelu tauoilla Twitch-striimissä toimi hyvin. Yhtäaikaisia katsojia näytti olevan noin 200. Ei se naksuminen häirinnyt ainakaan itseä, vaikka striimin kommenteissa siitä mainittiinkin. Itse katselin striimiä kotikoneella langallisella yhteydellä siten, että kotikone oli yhdistettynä kotiteatterijärjestelmään kuten podcastejä ja muita medioita kuunnellessa/katsellessa aina muutenkin, että vaikuttiko se sitten asiaan. iMacin uudelleenkäynnistely ihmetytti, kun striimaus näytti sujuvan kuten pitää. Striimissä olisi kiva nähdä enemmän ihmisten liikettä, ettei mene "puhuvien päiden" linjalle, mutta silloin tietysti pitäisi kuljettaa mikkiä mukanaan. Uutisaiheet olisi mukava nähdä striimissä tekstinä/kalvolla, jos sattuu puuhamaan muita juttuja, kuten pelata, syödä, vetää leukoja, pomppia kyykkyjä ja päivittää MacBookin käyttistä samalla, niin pääsee Googlettamaan sopivassa välissä uutisaiheita nähdäkseen graafisempaa materiaalia kuten uutiskuvia ja game play -videoita. Twitch-kommentteihin vastaaminen suullisesti oli vähäistä, vaikka ei kai se pahasti olisi rikkonut podcastin tunnelmaa, vaan pikemminkin tuonut sitä live-fiilistä mukaan.

User avatar
PatrikSelin
Posts: 140
Joined: 23 Dec 2016, 13:14
Location: Turku
Name: Patrik Selin
Steam: PatrikSelin

05 Jul 2017, 00:31

Livecasteja saisi tulla jatkossakin, mutta ikävästi mustat palkit vievät 2/3 osaa ruudusta, eli siihen voisi keksiä paremman asettelun.

User avatar
MaxLimitz
Posts: 17
Joined: 04 Jul 2017, 19:15
Location: Tampere
Live: Max Limitz
Nintendo: MaxLimitz
PSN: MaxLimitz
Steam: MaxLimitz
Contact:

05 Jul 2017, 09:56

PatrikSelin wrote:
05 Jul 2017, 00:31
Livecasteja saisi tulla jatkossakin, mutta ikävästi mustat palkit vievät 2/3 osaa ruudusta, eli siihen voisi keksiä paremman asettelun.
Ihan hyvä musta toi mustat palkit, niin saa laajakuvakulmaefektin kuin elokuvaa katselisi. Näyttää siltä kuin keskustelijat olisivat vierekkäin, mikä on optinen harha. Enemmän liikettä olisi kiva nähdä, koska muuten voi yhtä hyvin kuunnella vain podcastin. Mutta striimaushan on vain vaihtoehto sille laadukkaammalle äänenlaadulle, minkä saa podcastistä. Itse kuuntelen osan podcasteistä vanhalla pikkuruisella iPod Shufflella ulkona kävellessä, puistossa tai muualla, jolloin kasvojen näkemisellä ei ole merkitystä ja voi käyttää mielikuvitusta ja surffailla samalla puhelimella netissä, kun jokin mielenkiintoinen aihe mainitaan. Ei kulu puhelimen akku turhaan, kun ei ole mitään Twitchiä päällä.
Last edited by MaxLimitz on 12 Jul 2017, 13:40, edited 1 time in total.

User avatar
Haerski
Posts: 80
Joined: 12 Nov 2016, 11:18
Steam: Haerski_90

11 Jul 2017, 13:51

En valitettavasti ehtinyt striimiin mukaan, mutta YouTubesta olen tätä podcastia yytsinyt ja sanoisin, että tässä on se paikka, jossa Nelinpeliä voisi aidosti kehittää eteenpäin. Liikkuva kuva tuo hommaan mukavasti taas sitä vanhaa Nelinpelin lainsuojatonta meininkiä. On ollut ikävä kahvitaukoja, ruotsalaisia taide-elokuvia ja vanhaa videokehystä, joissa karvakööri pääsi kokonaisuudessaan kameran eteen ja tilanteessa ja tunnelmassa voi olla katsojanakin aika täysivaltaisesti mukana. Täytyy ehkä myöntää, että kiinnostuskin on alkanut pikkuhiljaa hieman rakoilla muuta kuin podcast-sisältöä kohtaan.

Striimi ei ole pakollinen, koska sen ylläpito lienee neljästään mahdoton tehtävä, mutta video olisi kiva saada podcast-päivänä vaihtoehtoiseksi kuuntelutavaksi. Setupin ei tarvitse olla noinkaan pramea: iPhone vaan johonkin huoneen kulmaan tallentamaan tapahtumat. Ei edes haittaa, jos joku joutuu olemaan kameraan selin, kunhan tilanne välittyy katsojalle. Ehkä jos joku jaksaa editoida videon esimerkiksi kahden kuvakulman välillä niin se olisi plussaa, mutta tuo "pitkäkuva" on ehkä vähän tympeä ratkaisu. Ei katsoja kuitenkaan pysty seuraamaan kaikkia naamoja yhtä aikaa vaan keskittynee lähinnä äänessä olevaan yksilöön, joten ruudulla on vähän turhaa informaatiota tilaa viemässä.

Carnivora
Posts: 63
Joined: 13 Nov 2016, 14:38
Location: Joensuu
Name: Harri

12 Jul 2017, 12:04

Oli kyllä hyvin mielenkiintoista katsoa suorana podcastia ja nähdä kulissien taakse. Oli myös mukavaa kun podcastin sivussa oli koko ajan twitch -chatissa kaikenlaista menossa (ihan ulkomailtakin edustusta löyty :D, Nelinpeli jo niin kova sana että vaikka suomen kieli taisi kuulostaa joltain helvetin esikartanon mongerrukselta sitä oli aivan pakko kuunnella ja katsoa).

Siltikin loppua kohden alkoi oma kestävyys olla koituksella. Castikkeet kun on aika pitkiä (normaalisti kuuntelenkin ne 2-4 osassa) mutta , ei millään haluaisi sitä live- lähetystäkään kesken jättää ja katsoa myöhemmin tallennusta. Se pisti miettimään olisiko live lähetyksien kohde jokin tiiviimpi paketti. Esim. vuosittaisen E3:n läpikäynti heti tapahtuman jälkeen. Sit porukalla voitaisiin kuolata ja kaivaa hautoja eri peleille. Tietysti tuo E3 live voi ihan yksistäänkin venyä useampaan tuntiin :). Myös vuoden peli- listojen läpikäynti voisi olla tällainen tiiviimpi paketti.

Ja ehkä näin livenä voisi myös enemmän osallistaa meitä katsojiakin. Tuntui vähän että Nelinpelin podcast juna meni kuin kiskoilla ja me kateltiin sieltä radanvarrelta tapahtumia. Olisiko vaikka välillä voinut ihan vain esittää kysymyksen "mitäs mieltä te siellä chatissa olette?" ja siten vuorovaikuttaa paremmin yleisön kanssa. Nyt se oli vähän satunnaista milloin joku sattui katsomaan mitä chatissa oli kirjoiteltu.

No se oli vasta eka livecastike, joten luonnollisesti heti ei priimaa tule, mutta tästä on hyvä lähteä viemään eteenpäin, jos vain itse tekijöillä mielenkiintoa riittää, eikä tietotekninen/ laitteiston puoli käy liian hankalaksi.

User avatar
Antsu
Posts: 18
Joined: 08 Nov 2016, 11:35
Website: https://www.twitch.tv/antsu1337
Name: Anton
PSN: antsuPro
Steam: TheBigBang

12 Aug 2017, 21:00

Täytyy sanoa, että AC: Unity on raskaatti päivitetty ja toivii nautittavasti. Pop-upia ei enää ole, ainakaan kauheasti, ja frame-rate pysyy siinä 30 suurimmaksi osin. Gameplay taas on rautaista "old-school" assanssin's creedia ja vielä aika vaikeaakin joissakin tilanteissa. Co-opista en tiedä, kun kukaan muu ei omista ko. peliä.

Suosittelen oikeasti AC-faneille, kun se tuntuu kuin uudelta AC 2:lta.
Sly Cooper for life.

Post Reply