E3 2017

Kaikenlainen peliaiheinen keskustelu alustaan tai vuosilukuihin katsomatta.
Post Reply
jantero
Posts: 6
Joined: 14 Nov 2016, 14:19
Location: Jyväskylä

11 Jun 2017, 20:13

Tehdään nyt eilen käynnistetyille pelialan vuoden odotetuimmalle tapahtumalle oma ketju.

Itse ei tullut katsottua EA:n esitystä kokonaan, mutta uutisoinnin perusteella EA:n tarjonta ei juuri vakuuttanut. Tarkoituksena olisi ainakin katsoa Microsoftin, Bethesdan ja Ubisoftin esitykset suorana.

Tämän vuoden messujen jäljellä olevien lehdistötilaisuuksien aikataulu on seuraava:

- Maanantai 12.6
klo 0:00 Microsoft
klo 7:00 Bethesda
klo 8:00 Devolver Digital
klo 20:00 Pc Gaming Show
klo 23:00 Ubisoft

- Tiistai 13.6
klo 4:00 Sony
klo 19:00 Nintendo

User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

11 Jun 2017, 22:25

Henkilökohtaisesti E3 jää kauaksi vuoden odotetuimmasta pelitapahtumasta, eikä odotukset tapahtuman suhteen ole kovinkaan korkealla. Ainoat mielenkiinnolla odottamani aiheet ovat Frontier Developments:in yhteisötapahtumat ja kaikki Bannerlord-peliin liittyvä materiaali.

Toivottavasti tapahtuma kuitenkin yllättää positiisesti ja nähtäisiin vihdoinkin kunnon next-gen kehitystä pelien suhteen. Valitettavasti ainakaan ennakkohuhujen perusteella mitään sellaista ei olisi kuitenkaan luvassa ...

Carnivora
Posts: 63
Joined: 13 Nov 2016, 14:38
Location: Joensuu
Name: Harri

12 Jun 2017, 03:16

Ooh! Metro Exodus vaan näytti hyvältä uudelta osalta loistavaan Metro sarjaan.

User avatar
Ukkosenjumala
Posts: 129
Joined: 01 Nov 2016, 12:03
PSN: Ukkosenjumala

12 Jun 2017, 12:22

Microsoft pisti aika jäätävän hyvän setin. En usko että kukaan enää tosta parantaa. Mutta jos näin käy niin aika kova pelivuosi tulossa.

Parhaiten mieleen jäi:

- Sea of Thieves, joka ei halua leikkiä merkkaria on tylsimysmaksimus
- The Last Night, aivan älyttömät Blade Runner-fiilikset
- Shadow of War, bantering orcs
- Life is Strange prequel, tuli puskista, mutta eri porukka tekee kun don'tnod, joten aika näyttää

Ja olihan siellä paljon muutakin. Lisäksi Project Scor... eiku siis Xbox One X (XOX, XbOX, wat?) sai hinnan. $499, ilmeisesti virallinen Suomi-hinta on 519,90€. Joten ihan kohtuullinen. Jäämme odottamaan PS4pron hinnanalennusta.

User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

13 Jun 2017, 09:34

Millaisen fiiliksen E3 jätti tänä vuonna? Sivusta seuranneen silmin ei tuntunut olevan mitään mielettömiä uusia julkistuksia tällä kertaa. Itselleni "kohokohta" on ollut toistaiseksi Mount & Blade 2: Bannerlord, mutta Frontier Developmentsilla on vielä yksi stream tänään, jossa toivon olevan paljon uutta tietoa Elite: Dangerouksen tulevaisuudesta. Oli myös mukava kuulla pelistä Beyond Good & Evil 2 hieman lisää, vaikka valitettavasti pelikuvaa ei nähtykään - elossa on, vaikkakin suurella varauksella tuotakin odottaa.
Ukkosenjumala wrote:
12 Jun 2017, 12:22
- The Last Night, aivan älyttömät Blade Runner-fiilikset
No tämä rupesi kyllä kiinnostamaan. Todella komealta ainakin näyttää. Tuohon vielä tiukka tarina, niin hyvä tulee. Julkaistaan onneksi useille alustoille, eikä ole Microsoftin yksinoikeus.

Edit: Frontier Developmentsin toinen stream oli myös iso pettymys. FD julkaisi vain jo pitkään huhutun tarinavetoisen päivityksen, joka tuo Thargoidsit vihdoinkin peliin mukaan muutenkin kuin vain satunnaisina kohtaamisina.
Last edited by Miika on 14 Jun 2017, 09:23, edited 3 times in total.

User avatar
diremonsta
Posts: 32
Joined: 09 Nov 2016, 15:47
PSN: diremonsta
Steam: direi

13 Jun 2017, 09:42

Ukkosenjumala wrote:
12 Jun 2017, 12:22
- The Last Night, aivan älyttömät Blade Runner-fiilikset
Vaikutti olevan tunnelma kohdallaan tuossa The Last Nightissa. Meni odotuslistalle.

Ubisoft otti Black Flagin meritaistelun ja löi siihen päälle avoimen maailman moninpelin. Siitä syntyy Skull and Bones. Moninpeli ei sinänsä innosta, mutta kipparointi toisaalta oli paras osuus Black Flagissa, joten saas nähdä mitä kaikkea peli tarjoaa.

Sonylla tyyli näytti olevan "höpötykset sikseen ja pelitrailereita kehiin". Esityksen loppuun oli säästetty mojova jättipaukku, joka osoittautui omasta mielestäni pieruksi. Mutta pierukin voi olla hauska joten katsotaan.. Olihan siinä meininkiä ainakin.
Torture? This is an interrogation!

User avatar
Ukkosenjumala
Posts: 129
Joined: 01 Nov 2016, 12:03
PSN: Ukkosenjumala

13 Jun 2017, 11:55

Nyt kun itselle tärkeimmät pressitilaisuudet takana niin kootaan vähän ajatuksia.

Microsoft veti vakuuttavimman show'n. Jo sitä katsellessa tiesi että aika jäätävän kovaa tykistystä saa esim. Sony vetää että menee edelle. Sonyn ratkaisu oli sitten traileriesitys, joka on lopulta aika ymmärrettävää, koska ei ollut mitään uutta rautarintamalla esiteltäväksi. Pelijulkaisijoista Ubisoft veti hyvän setin myös.

Ubsoftin pressistä mieleen jäi Skull&Bones ja kermana kakun päälle Beyond Good and Evil 2. Muuten oli aika peruskauraa. Toivottavasti merirosvot on uusi zombi, koska ne alkaa olla aika nähtyjä.

Sonylta tuli aika paljon odotettua kamaa. Itselle mieluisin ylläri kuluvalle vuodelle oli Horizon: Zero Dawnin lisäri. Trailerin perusteella Aloyn tarina jatkuu siitä mihin peruspeli jäi.
PSVR-rintamalla Moss näytti hauskalta ja ainakin videon perusteella näytti että pelimekaniikoihin oli haettu jotain erilaista aiempiin verrattuna.
Potin veti kyllä itselle silti kotiin Spider-Man. Gameplay toi mieleen Batman Arkham-pelit, mutta ilman että näytti kopiolta. Seittiveijari toi oman lisänsä hiiviskelyyn/taisteluun. Paljon oli myös QTE-juttuja, mutta ei ne ainakaan minua häirinneet.

Nintendon pressi on vielä edessä, mutta en usko sen minulle mitään kovin päräyttävää tuovan.

Kaikenkaikkiaan tähän mennessä odotuslistalle nousi tulevista peleistä:

Spider-Man
Beyond Good and Evil 2
Super Lucky's Tale
Skull&Bones

User avatar
Ukkosenjumala
Posts: 129
Joined: 01 Nov 2016, 12:03
PSN: Ukkosenjumala

13 Jun 2017, 19:20

Ukkosenjumala wrote:
13 Jun 2017, 11:55
Nintendon pressi on vielä edessä, mutta en usko sen minulle mitään kovin päräyttävää tuovan.
Korjaan itse itseäni yhdellä sanalla:

Metroid.

Paljos ne Switchit maksoikaan?

User avatar
Unluckymonster
Posts: 82
Joined: 25 Nov 2016, 11:15
Location: Turku
Name: Joonas
Steam: Unluckymonster

17 Jun 2017, 11:42

E3 2017 on nyt takapäin joten eiköhän aleta arvostella julkaisuja/ tiedotuksia:

- - - - -

EA:
SW Battlefront 2 joka pressitilausuuden perusteella noudattaa Titanfall 2 DLC-politiikkaa (ei maksullisia DLC:eitä) joten on hyvin todennäköistä että ostoskoriin menee.

A Way Out oli kyllä jotain mitä en osannut odottaa EA:lta, pisteet heille siitä että jaksoivat pitää salaisuuden loppuun asti.

- - - - -

Microsoft:
Cuphead vain Windows 10 koska Win 7 ja 8.1 käyttäjät FUCK YOUUU! :evil:

- - - - -

Bethesda:
Uutta Dishoreddia? No hitto miks ei! Mutta hetkinen, ilmeisesti osa pelaajien päätöksistä onkin hyvin paljon EI-canonia, hmph. En ole vielä D2 pelannut niin ihmettelen suuresti miksi Outsider halutaan tappaa? :? Ehkä kakkos-osan pelattuani olen viisaampi asian kanssa.

Doom VFR - more like... Doom vrFail... :lol: no heh, ei nyt varsinaisesti mutta kyllä vähän säälittää miettiä jossain Doomissa mennä eteenpäin jollain teleportilla kun Fallout 4:kin onnistuu ihan normaalista.


Näin juuri ensimmäisen E3 2017 videon jossa oli enemmän peukkuja alaspäin kuin ylöspäin ja arvaatkaapa mitä? Kyseessä EI ole Microsoft, EI edes EA, eikä edes Pachinko zombeja fanittava Konami, VAAN BETHESDA "Creator Club". :shock:

https://pbs.twimg.com/media/CkJhlxiUgAEkps0.jpg

Ja hauskaahan oli tässä se että Valvekin tajusi perääntyä ajatuksesta mutta Bethesda ilmeisesti ampui itseään nuolella jalkaan.

HUOM! :!: Seuraava osio on modi-tehtäviä tekevän ihmisen mielipide, tekemäni sisältöni ei ole lähelläkään sitä huipputasoa jota Long War (XCOM) tai Enderal (Skyrim) saavuttavat, mutta mielipide kuitenkin. Creator Clubista voisi ehkä tehdä oman threadinsä mutta kirjoitan nyt tänne. :!:

* * *

Mielestäni pelien-tekijät voivat tukea modeja seuraavilla tavoilla (tai ainakin alla olevat vaihtoehdot ovat toimineet hyvin).

- Mainostetaan pelin netti-sivuilla uusia/ päivitettyjä modeja

Näin on tehnyt muun muassa Bohimia Interactive ArmA 3 ja Offworld Studios Squad-pelien kuukausiraporteissaan. Ihmiset näkee modeja -> lataavat niitä -> jos tykkäävät kehuvat sitä kavereilleen -> kaveri saattaa ostaa myös pelin ehkä jopa pelkän modin takia (DayZ back in ArmA 2) -> pelin tekijä saa myytyä lisää ja modin tekijä näkee kuinka modin suosio kasvaa -> Win - Win tilanne kaikille.

Lisäksi Rockstar teki tätä mutta Take-Two päätti että modit ovat laittomia GTA-sarjassa ja tällä hetkellä viimeaikaiset GTA 5 Steam-käyttäjäarvosanat ovat luokkaa 18/100. Onneksi tuli uudelleenpelattua GTA V Redux-modilla vuoden alussa mutta ei tämä hyvää lupaa GTA-sarjan tulevaisuudelle PC:llä. :cry:

- Palkataan modi-porukka tekemään sopimuksilla ilmaista tuotantoa peliin vaikka ennen pelin julkaisua

XCOM 2 kohdalla Long War-studios modiporukka teki rahoitusta vastaan jo pelin julkaisuun 3 modia, näin pelaajien ei tarvinnut jäädä rannalle odottamaan että hyviä modeja ilmestyy peliin ja pelintekijä saa pätäkkää heti kun peli on ulkona -> Win - Win tilanne kaikille.

- Palkataan modi-porukka tekemään sopimuksilla kaupallista tuotantoa peliin paljon myöhemmin pelin julkaisusta

Näin on tehnyt Bohemia Interactive 4 vuotta vanhan ArmA 3:sen kanssa johon modiporukka BRAVO ZERO ONE julkaisi hornetti DLC:een alle kuukausi sitten. Kaikista yksinkertaisin rahantuottaja sekä pelintekijällle että modaajille ja kuluttuja voi olla varma että tuotos on laadukas ja toimiva. Itseni puolesta Long War ja Enderal voisivat toimia tällä tavalla ja kaikki varmasti ymmärtäisivät miksi, viimeistään pelattuaan ja tajuavat upottaneensa pelkästään modi-tuotokseen useita tunteja aistit virkeinä.


Miksi sitten en koe että Creator Club olisi hyvä idea? Noh:

Kysymys on tottakai "Paljonko modaaja itse saa?" Tähän ei trailerissa saatu vastausta joten saadaan sitäkin jäädä ihmettelemään harmaaseen tulevaisuuteen. Aikovatko he itse testata joka ikisen modin ja näyttävät sitten vihreää valoa? Tuskinpa.

2. ja kriittisin kysymys: Entä jos ostamani modi ei toimi? "Öö, ei me olla tehty sitä niin..." on varmaan huonoin vastaus mitä siinä tilanteessa Bethesda voisi vastata ja kaikkia vituttaa siinä kohtaa.


Itsestäni tuntuu että juuri hautaan saatettu Steam Greenlight nousisi haudastaan mutta tällä kertaa "modeina" (tai pahimmassa tapauksessa modi-rahastuksista tulee "ota rahat ja juokse" tyylisiä julkaisuja.)

Jos koen että haluan tukea jotain modia, teen sen mieluten joko yhteistyössä pelin valmistajan kanssa TAI lahjoitan Patreoniin rahaa.


* * * Takaisin E3 jälkianalysointiin * * *

- - - - -

PC Gaming Show:

XCOM 2 laajennus kun olen pelannut pelin jo läpi? http://www.nooooooooooooooo.com/vader.jpg
En halua aloittaa uudestaan näitä isoja/ pitkiä pelejä, olisi pitänyt odottaa pidempään.... :cry:

Secret Legend/Tunic:
Tulee paljon mieleen Hyper Light Drifter, toivottavasti on vähän helpompi ja saattaa tulla joskus pelattuakin jos on sitä mitä toivon/ odotan.

The Last Night:
Kiikarin alla, toivotaan parasta.

- - - - -

Ubisoft:

South Park: the Fractured But Whole:
Pakko pelata, ei muuta.

South Park Phone Destroyer:
Saa nähdä mitä laatua loppu tuote on. Remember, NO PREORDERS.

Far Cry 5:
Ubiähky-kultin jatkoa vai ei? Well see...

- - - - -

Sony:

Ni No Kuni 2:
Ostokoriin kun tulee Steamiin myyntiin, ei lisättävää.

Undertale PS4-versio:
Tekikö Toby Fox Playstation 4-trailerin aineissa vai ilman jää vain suureksi mysteeriksi meille. :roll:

- - - - -

Nintendo:

Super Mario Odyssey:
Welp, game of century kuten ensimmäinen Mario Galaxy?

- - - - -

Muut:

Metro Exodus:
Shut the F¤CK UP AND TAKE MY MONEY!

- - - - - - - - - -

Yhteenveto:

VR teki 16km jalkamarssin mutta pääasiassa silti melko vaisuna, itseäni masensi nähdä kuinka isojakin VR-tuotoksia (esim. Bethesda) oli rajattu pelkästään 1 tai 2 VR-laitteen kanssa toimiviksi. Jos kaikki yrittävät syödä kakkua (VR peleistä VR-lasien valmistajalle tulevia rahoja) eikä kukaan tee niitä kakkua (VR pelejä) loppuu syötävä nopeasti ja kaikille jää nälkä.

Trailerit olivat melko pitkiä, joten mahdollisimman paljon spoilereita ja ajan tuhlausta välttääkseni katsoin pääasiassa vain noin 100 sekunttia peli-pätkää kaikista peli-trailereista. Tuntui että ominaisuuksien/ parannusten esittely on jätetty taka-alalle ja halutaan näyttää itse pääpeli jonka taas minä itse haluan kokea.

Hyvin todennäköisesti menee ostoskoriin (PC):
Star Wars Battlefront 2
Cuphead (tai lainaan kaverilta XBOX 1:a)
Secret Legend/Tunic
Ni No Kuni 2

Suurin pettemys: Bethesda - If we fail first time, why not try second time eh? :?
Unluckymonster created ArmA 3 SP missions collection:
https://steamcommunity.com/workshop/fil ... =676605738

Post Reply