Witcher-pelit (pl. gwent)

Kaikenlainen peliaiheinen keskustelu alustaan tai vuosilukuihin katsomatta.
Post Reply
PoorFriggingInfantry
Posts: 18
Joined: 29 Nov 2016, 16:00

29 Nov 2016, 16:23

Ajattelin aloittaa foorumielämäni nimeni mukaisesti, törkeästi kaikki kolme peliä niputtaen. Sain ihan pari päivää sitten viimeinkin W3:en finaaliin ja alennuksista hommasin lisäritkin, mutta mutta... Jostain syystä jokunen viikko sitten (uudelleen vuosien jälkeen) aloittamani W1 vetää enemmän puoleensa.

Ajattelin vetäistä koko sarjan vielä uudempaan kertaan, ja W3:kin jäi sen idean takia hieman vajaasti kolutuksi. Ei viitsinyt edes hommata kaikkia witcherkamoja kun tokavaikeinkin vaikeusaste osoittautui sitten lopulta aika helpoksi kun tiesi asiat. Toisaalta alusta lähtien oli halu nähdä asiat toisestakin näkökulmasta, joten jo etukäteen tiesin ettei tämä yhteen läpipeluuseen jää. Nyt tuli sitten vähän ehkä hosuttua läpi tuo pääjuoni että pääsis pelaamaan koko homman uudestaan.

Nimittäin. Toisin kuin olen mediasta ja myös Nelinpeli-kastikkeista kuullut, itselleni tässä pelissä (W3) parasta on matka eikä päämäärä. Omasta mielestäni peli alkoi ehkä parhaimpana pelinä koskaan, ja onkin paras open world-setti Fallout: New Vegasin ohella, mutta lopulta itselleni pääjuoni muuttui jotenkin huonoimmaksi osaksi peliä. En vaan päässyt kunnon fantasialeveleille, vaikka kaikki satunnaiset loremuruset lueskelinkin matkan varrella.

Mutta itse pelin pelaaminenhan on rautaa, joten eiköhän tässä pelisarjassa vielä riitä tekemistä pitkälle ensi vuoteen. Ygönen ja kagonen helpoimmilla läpi että pääsee tunnelmaan ja sitten kolmonen Deathmarchilla joka vitun kätkö koluten. Tunti pari kerrallaan.

PS: Ygönen on hyvä peli.

User avatar
Haerski
Posts: 82
Joined: 12 Nov 2016, 11:18
Steam: Haerski_90

30 Nov 2016, 15:56

Kuuluu nämä ainakin allekirjoittaneen suosikkipeleihin. Kaukaisena vuonna 2009, kun vasta aloittelin tosipelaajan uraani, törmäsin Witcher ykköseen puolivahingossa jossain Steam-alennuksessa. Tuolloin peli oli ehkä jonkinlaisessa kulttiklassikon asemassa. EE oli tullut ulos edellisenä vuonna ja korjannut alkuperäisen julkaisun pahimpia ongelmia. Tykästyin peliin, sen omaperäiseen fantasiamaailmaan ja sen ajan puitteissa harvinaisen eläväisiin ympäristöihin ja niissä samoilun tunnelmaan. Erityisesti säätilat jäivät ikuisiksi ajoiksi mieleen: Sateella teki oikeasti mieli viedä Geralt katoksen alle; sen verran uskottavasti se oli mallinnettu.

Taistelusysteemi oli omaperäinen, mutta sitä ei pidä erehtyä luulemaan kankeudeksi. Kankeus on pikemminkin pelaajan omissa käsityksissä siitä, miten toimintaropen taistelu pitää toteuttaa. Ei se nyt paras systeemi tietenkään ollut ja varsinkin pelaajan informoinnissa olisi ollut parantamisen varaa. Monesti pelissä kuoli tietämättä tasan tarkkaan mikä sinut tappoi. Silti sydän itkee verta joka kerta, kun joku valittaa, ettei Witcher 1 ole enää pelikelpoinen. Ei se vaadi kuin pientä asennoitumista ja systeemi on kyllä sisäistettävissä.

W1:stä lähtien Witcher on sitten ollut vaihtelevassa määrin osa elämää: Jo vuoden kuluttua ensikosketuksestani noiturien maailmaan, Tapani Kärkkäinen aloitti urakkansa Andrzej Sapkowskin Noituri-saagan suomentamisessa ja siitä lähtien ostin tunnollisesti joka vuosi uuden opuksen kirjahyllyyni. Nyt kirjasarjan suomennos on valmis samoin kuin pelitrilogia ja olo on sinällään tyytyväinen, että W3:ssa riittää vielä hetkeksi pelattavaa ja kirjasaagan viimeinen, tänä kesänä ilmestynyt suomennos on vielä aloittamatta. Kun nämä on hoidettu pois alta, niin todennäköisesti aloitan molemmat formaatit taas alusta.

PoorFriggingInfantry
Posts: 18
Joined: 29 Nov 2016, 16:00

04 Dec 2016, 08:52

Ajattelin raapustella hieman lisää ajatuksia Witcher 1:stä, taas muutaman lisätunnin pelailun jälkeen. Tällä kertaa ajatuksia herätteli pelin kasvomallit, joihin kyllä ei ollut ihan hirveästi panostettu, ehkä pelimoottorin puutteiden takia tai jostain muusta tuotannollisesta syystä.

Hieman erikoisesti pelin päähenkilöiden (Geralt, Triss) lärvit ovat kaikkein huonoiten tehtyjen joukossa. Geralt on sentään tunnistettavissa myöhemmissä osissa mutta Trissin hahmo on todella valju tapaus. Geraltin ilme on kuin Buster Keatonilta, eikä peliin tarvittaisi montakaan grafiikkabugia niin oltaisiin kunnon mykän slapstick-komedian ytimessä. Zoltan taas on varsin hyvännäköinen graafisesti mutta hahmona vaikuttaa luvalla sanoen vahvasti äo-rajoitteiselta hepulta.

Melko armeliaasti olen tähän saakka pelin graafiseen asuun suhtautunut ihan jo kuluneiden vuosien ja tekniikan kehityksen takia, mutta nämä ajatukset nousivat pintaan siksi, että pelin pahis Azar Javed on muihin hahmoihin verrattuna graafisesti ja tyylillisesti kuin toisesta pelistä. Pakosta mieleen nousee kysymys että miksi juuri tähän hahmoon on satsattu? Ehkä siellä joku on annettu jollekin kesäpjotrille mahdollisuus ja hän on sitten putsannut pöydän, tiedä häntä. Itse pelissähän tuo hahmo ei kovin usein tule vastaan.

PoorFriggingInfantry
Posts: 18
Joined: 29 Nov 2016, 16:00

13 Dec 2016, 22:42

No ei vittu keke, ei voi päästä Witcher egöstä kovin helpolla läpi.

Ensinnäkin pelailin sen ihan "reilusti" helpolla läpi ja menin sitten internettiin ja tajusin miten paljon PILLUA jäi hoonaamati. Sitten menin nelinpelinettiin ja siellähän oli sitten vaikka mitä.

Joopa joo, Thaler on kuollut as fuck. Trissi antaa niin paljon hyvää höhörööriä että HYVIN vaikea enää mihinkään ulkopuolelta tuotuun Yennefer-tuubaan uskoa. KIITOS VAAN VITUSTI CD PROJECT.

PoorFriggingInfantry
Posts: 18
Joined: 29 Nov 2016, 16:00

13 Dec 2016, 23:06

No mut eipä siinä mitään, W2 Vernon kimpassa eteenpäin, FOR TEMERIA!

PoorFriggingInfantry
Posts: 18
Joined: 29 Nov 2016, 16:00

18 Dec 2016, 10:32

Jaahas, pari postausta ilmestynyt jostain hämärän rajamajoilta, no ei siinä mitään.

Taas jatkettiin W2:sta wikin kanssa eteenpäin, ja sitten prologin jälkeen heti huomasin että yksi varsin mielenkiintoisen oloinen ja laajahko sivutehtävä tuli missattua heti aloitusteltan ulkopuolelta. Joopa joo. W2:seen on kyllä kätketty kummasti uudelleenpeluuarvoa sillä tavoin että sivutehtävät saattavat olla hyvinkin vaikeasti löydettävissä. Ajattelin nyt kyllä hylätä tuon tehtävän kokonaan ja suosiolla lukea wikiä ennen pelaamista, vaikka se sotii kaikkia Puritanismian sääntöjä vastaan. Ei vaan kestä noita cutskenejä mitä ei voi fiksusti ohittaa vaan pakko rallatella dialogia uudelleen ja uudelleen. Tässä mielessä W3:ssa on otettu paljon opiksi, piilotettuja sivutehtäviä ei taida paljon olla vaan joku merkki siellä kartalle tulee kun ollaan hoodeilla.

Tuli vielä taivasteltua tuota mahdollisuutta permadeath-vaikeustasoon. Ei hyvää päivää miten paljon tätä täytyykään hieroa että voi vaikka sen kayranin ohittaa kuolematta kertaakaan. Noh, kyllähän sitä pelin syvärakastajalle sisältöä on siinäkin.

PoorFriggingInfantry
Posts: 18
Joined: 29 Nov 2016, 16:00

03 Mar 2017, 08:35

Pistetääs vähän lisää näkemyksiä, kun Temerialaisten kampanja on hienoisen hiljaiselon jälkeen päässyt taas vauhtiin.

Täytyy kyllä sanoa että niin rikas kuin Witcher-pelien lore onkin, niin hemmetin sekavasti se on kyllä kerrottu. Valtakuntia on sen puolen tusinaa, kullakin omat kuninkaat ja lisäksi muut merkkihenkilöt, jotka satavarmasti menevät keskenään sekaisin. Varsinkin kakkosessa kaikki tämä löytyy pääasiassa dialogeista, joista osa ei ole toistettavissa ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen. Koko peli on vahvavasti haarautunut, eli yhdellä läpipeluulla jää puolet näkemättä/kuulematta. Toki soppaan kuuluu jollain tavalla loogisen ihmisloren lisäksi myös rapsakasti fantasiahöttöä, joka ei yleisen sekavuutensa takia jää päähän juuri ollenkaan.

Mut joo, tämä onkin muokannut tämänkertaisen ropelluksen siihen suuntaan, että ihmiset on mulkkuja mutta sentään ihmisiä, kun taas epäluonnolliset möllit joutaa kuolla joka ikinen. =)

Ac3way
Posts: 24
Joined: 22 Nov 2016, 16:41

04 Mar 2017, 13:24

Joo ykkösessä ja kolmosessa pääsi jotenkin paremmin siihen loreen sisään. Witcher 2:ssa oli vähän enemmän jotenkin pihalla eikä osannut niin hyvin yhdistellä niitä lankoja.

PoorFriggingInfantry
Posts: 18
Joined: 29 Nov 2016, 16:00

15 Mar 2017, 09:47

No niin, nyt on kagonen taas taputeltu, ja täytyy sanoa että Temerialaisten kampanja on selvästi parempi näistä kahdesta. Pikku hiljaa alkaa olla kartalla mitä kaiken härdellin takana on, joten hyvä jatkaa tappomarssilla (2h/päivä) uudelleen kolmoseen. Olen kuljetellut kaikki savet tällä kertaa, joten mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea on luvassa. Ekalla peluulla w3:ssa tuli Thaler vastaan ja nyt annoin kaverin kuolla ykkösessä. Sain jo yhden aikaglitchin aikaiseksi, w3 startissa kun Geralt fiilistelee paljussa joskus vuonna x, kun Ciri oli lapsi ja Yennefer vielä muistissa, kaulassa oli temerialaisten tatska jonka sai vasta kagosessa. Kolmonen seuraa kuitenkin aika pian kakkosen jälkeen.

Post Reply