Rendel jälkipuinti (Täynnä spoilereita)

Elokuvat ja sarjat. Mitä sinä viimeksi katsoit Netflixistä?
Post Reply
User avatar
Unluckymonster
Posts: 82
Joined: 25 Nov 2016, 11:15
Location: Turku
Name: Joonas
Steam: Unluckymonster

30 Sep 2017, 16:39

En jaksa kovin usein elokuvateatteriin raahautua katsomaan filmejä mutta päätin käydä tsiikaamassa tämän suomalaisen supersankari-elokuvan Rendel. Saanut paljon ylistystä ja haukuntaa mutta itse antaisin vahvan 3/5 ja toivon että jatkoa nähdään tulevaisuudessa.

Harmittavaisesti en kyllä internetistä löytänyt minkäänlaista Rendelin jälkipuintia kuin arvosteluina mutta itselläni jäi juonessa muutama asia epäselväksi ja ajattelin jos joku muu 4peli jäsen on kyseisen leffan nähnyt ja osaa vastata. Lähinnä liittyen Saleniuksen hahmoon ja Ernon-sukuun.

Nyt iski hirveä nimikatkos Tero Saleniuksen hahmon nimestä käytän lyhennettä TS hänen hahmostaan (se jota kuulustellaan leffan alussa?) :oops:

1. Mikä oli homman juju 2 miljoonan kohdalla?
- TS selvästi varasti ne rahat, mutta miksi, eikö VALA muka maksaisi ihan hyvin hänelle?

2. Ja miksi osa näistä rahoista oli 221-autossa?
Kun Rontikainen heittää puolityhjän salmari-pullonsa kyseisen palavan auton sisään kasvaa liekki ja samalla ilmassa alkaa palaa rahaa, varmaankin osaa siitä 2 miljoonasta.
TS kun sanoo viimeisessä kohtauksessaan Rendelille "täsä on vähän vaivanpalkkaa, 2 miljoonaa... tai mitä siitä on jäljellä."

3. Nousiko Erno-suku VALA:n suomen osastoon johtoon kun TS 2 miljoonan kavallus tuli julki?
- Kun Rämö tekee lasku- ja dokumentointityötä TS:lle LAVAn tehtaalla tämä mainitsee "Hyvä että sä tulit tähän näin, aiemmin mä pöyritin tätä hommaa lähinnä yksin."

4. Miksi Rontikainen nousi suomen osaston johtoon hänen isänsä paikalle? Senkö takia vain että hänen isänsä palkkaama Radnek epäonnistui joukkioineen tappamaan Rendelin ja epäonnistumisesta seuraa kuolema/työtehtävän siirtyminen toiselle?

https://muropaketti.com/elokuvat/mita-k ... sse-haaja/

"Elokuvatuotannon lisäksi olemme alkaneet vihdoin valmistella Rendelin lastensarjaa, jota viedään eteenpäin Venla Kainulaisen kanssa. Venla on nuori taitelijalupaus Mikkelistä jonka kanssa on tarkoitus saada konseptit valmiiksi tulevan kesän aikana. Näin aluksi luvassa on ainakin oheistuotemyyntiä ja muutaman ruudun some-sarjakuvia.”

Ööh... Rendel ilman kunnon väkivaltaa ja tappamista ei kuulosta kovin hyvältä.... vai mitä mieltä muut on? :?
Unluckymonster created ArmA 3 SP missions collection:
https://steamcommunity.com/workshop/fil ... =676605738

User avatar
Jokuaga
Posts: 63
Joined: 01 Nov 2016, 15:58
PSN: Jokuaga
Steam: Mr. Donkeyballs

01 Oct 2017, 15:17

1. Tätä ei mielestäni kerrottu, mutta varkaus on varkaus vaikka kuinka hyvin on palkattu. Eiköhän tässä vain haettu syytä saattaa kaveri tilanteeseen, jossa Rendel pelastaa hänet. Tuntui tuo 2 miljoonaa lopussa olevan sitten vain tarinan lankojen päättelemistä.

2. En kyennyt ollenkaan seuraamaan elokuvasta missä nuo rahat menevät tai miksi. Voin vain keksiä syitä vaikkapa varoina erinäisten viranomaisten lahjontaan tms. Rokotteethan olivat menossa afrikkaan. Syytä kansanmurhalle rokotteiden avulla afrikassa taas ei kerrottu sitäkään.

3. Eron suku (tai ainakin Rotikan isä), taisi olla kokoajan se pääpiru. Poika on sitten vain laitettu isän toimesta kakkosmieheksi hoitamaan juoksevat asiat. TS taas taisi pyörittää tehtaan toimintaa / paperihommia yksin. Ei todellakaan koko paskaa. Tuskin hän muutoin olisi rahaa varastanut. Eron sukuhan oli selkeästi äärimmäisen rikas.

4. Näin minäkin sen ymmärsin. Isä epäonnistui, joten seuraavana hierarkiassa oleva sitten nostetaan entisen keisarin paikalle.

Lasten sarja taas kuulostaa ihan päättömältä idealta kun miettii millainen hahmo on elokuvassa. Toisaalta ulkonäöltäänhän Rendel on aika siisti ja saattaisi Batmanin ja kumppaneiden tapaan kiinnostaa lapsia. Onhan näistä perinteisemmistäkin supersankareista ollu vaikka kuinka erilaisia lastensarjokakin ennen tätä viime vuosina tullutta K16-elokuvien aaltoa. Ei nyt siis puhuta mistään teletapeista vaan hieman vanhemmille suunnattuja, tyyliin Pokemon, Prätkähiiret, Spidermanit ja mitähän lie sitä on itse tullut pienenä nähtyä :D. Tässähän nyt selkeästi halutaan vain tehdä rahaa vielä kun Rendel on puheenaiheena. Ei aikuisia taida niin paljoa oheistuotteet kiinnostaa, mutta Jani-Petteri 12v saattaakin olla sitten toinen juttu. Siksi lastensarjakin.

Mitä itse elokuvaan tulee niin Rendel on ihan kelvollinen kerran katsottava action leffa. Turpaan vetoa oli kyllä puolet liikaa ja se alkoi jo puuduttamaan loppupuolella elokuvaa. Juoni oli melkoista huttua, mutta ei tämä ole mitenkään harvinaista toimintaleffoille. Pelipuoleltakin voinen heittää heti God of War sarjan. Ei Kratoksella ole tainnut vitutusta kummempaa motiivia ollut sitten ensimmäisen pelin.

Post Reply