130 - Kolme korttia pakasta

Nelinpelin kastikkeiden jaksokohtainen kommentointi.
Post Reply

User avatar
Miika
Posts: 192
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

07 Dec 2017, 16:41

Ihan hyvä kommentti mielestäni Jasonilta Star Citizeniin liittyen, että ette juuri seuraa pelin kehitystä joten pelin suhteen tietämys ei välttämättä aivan kohdillaan. Tämä kuvaa mielestäni hyvin nykyisten pelisaittien uutisointia pelien kehitykseen liittyen yleisestikin. Kun katson sähköpostiini tulevia tilannepäivityksiä monien joukkorahoitettujen pelien osalta, niin huomaa kyllä ettei pelien kehitystä noteerata usein millään tavoin pelimediassa. Jos nojaisin ainoastaan pelisaittien uutisointiin, että voisin sanoa ettei itselläni olisi kovinkaan hyvää käsitystä Star Citizenistä ja puhumattakaan monista muista tukemistani peleistä. Toisin on "kuumien" nimien tilanne joista jokainen pienikin uutinen päätyy etusivulle, mikä on klikkausten määrän valossa toki ihan ymmärrettävää.
Toinen kovasti uutisointia riivaava vaiva on mielestäni kirjoittajan omien mielipiteiden lisääminen uutisten sekaan. Toisaalta nykyisin kelpaa tuntemattomienkin Reddit-kommentit sivujen etusivulle faktoina, joten laatu on usein muutenkin mitä on.

Pelimedian äimistellessä Star Citizenin saamaa tukea, niin mielestäni ainoa tapa selvittää asia on kokeilla peliä ja seurata kehittäjien päivityksiä kehitykseen liittyen. Sille löytyy kuitenkin hyvät syynsä, että miksi niin monet Eliteä ja monia muita avaruuspelejä pelaavat Star Citizeniä tukevat.

Monet tuntuvat kummastelevan myös pelien kehitysaikoja. Se että CIG on työstänyt kahta peliä usean vuoden ajan ja CDPR on kehittänyt Cyberpunk 2077:sta myös jo hyvän aikaa, niin kehitysaika näkyy varmasti myös lopputuloksessa. Monimutkaisempien pelien kehittäminen vie aikaa. Vaikka koululainen tekeekin tetriksen alle tunnissa, niin ei se tarkoita sitä että yksinkertaisiakaan toimintapelejä, kuten Dark Souls tai Unchartedia saataisiin aikaan parissa kuukaudessa. Itsekin olisin toivonut Frontier Developmentsin käyttäneen Elite Dangerouksen kehitykseen muutaman vuoden kauemmin, jos se olisi tarkoittanut monipuolisempaa ja syvällisempää peliä. Jotkut saattavat olla tuota mieltä myös esimerkiksi Destiny 2:sta...?
Last edited by Miika on 09 Dec 2017, 19:06, edited 1 time in total.

Azure Templar Zaego
Posts: 24
Joined: 14 Jan 2017, 23:14
Location: Jämsä
Steam: Zaego
Contact:

08 Dec 2017, 18:23

Mika, pakollinen kysymys. MaeBea, vai Gregg rulz? (Pistä Jason striimaamaan. Oon vähän samaa mieltä että ei Mulkaisuna välttis toimi. Ellei vedä semi-pitkälle ja vie sinne asti kun löytyy jotain epätavallista ravintolan edestä. Poked it with a stick...)

Jason, arvostan uutta välimusiikkia, hatunnosto tuoreille sävelille. Plus. Meinasin tukehtua pizzaan kuivalle Pewdiepien natsismi-kommentille.

Mape, pakko myöntää että oli ehkä tyylipuhtain tapa käyttää sanaa "eturistiriita", lootboxien/Destiny-keskustelun aikana. Ole hyvä, ota internet-keksi.

Post Reply